Stefaan Vanneste

Bestuurder, preventie consultant & instructeur

Stefaan Vanneste

Gegroeid uit een middenstandsgezin volgende hij Hotelbeheer aan de hotelschool Ter Duinen te Koksijde. Vooral discipline en respect werden “ingepeperd” en vormen de rode draad door het leven van Stefaan.

Op zoek naar stabiliteit begon hij als installatiebedienaar bij de firma Bekaert. Nagenoeg parallel met deze arbeiderscarrière trad hij in de voetsporen van wijlen zijn vader Maurits als vrijwillig brandweerman. Stap voor stap groeide hij op de brandweerladder om in 2007 de functie van officier op zich te nemen. Een taak die hij op vandaag nog altijd met hart en ziel uitvoert.

Ook zijn professionele carrière vond de weg naar de brandweerwereld. In 2006 werd hij diensthoofd van de luchthavenbrandweer te Kortrijk-Wevelgem. De 6 daaropvolgende jaren werd een goed opgeleid brandweerteam gevormd met een aangepaste en moderne uitrusting. Zijn stokpaardjes, opleiding en noodplanning, nam hij onder handen. Het intern noodplan werd omgevormd tot een werkbare en vooral doeltreffend procedure De efficiëntie ervan werd getest in 3 multidisciplinaire noodplanoefeningen.

Hoe hoger op de ladder, hoe minder je op het terrein bent. Om het vuur warm te houden geeft hij les aan de West-Vlaamse brandweerschool als instructeur binnenbrandbestrijding en binnen de brevetopleidingen.

Om te vormen moet je gevormd worden… Met de regelmaat van de klok volgde hij opleidingen in binnen- en buitenland. Meer dan waarschijnlijk is dit een trigger geweest om op zelfstandige basis opleidingen aan te bieden.

Zijn bedrijf Syinna (siejenna uitgesproken), genaamd naar telkens de eerste twee letters van de namen van zijn kinderen, zag in 2011 het levenslicht, en vormt op vandaag de professionele carrière van Stefaan.

Contact

STEFAAN VANNESTE

+32 56 19 23 01
stefaan@syinna.be

Ontdek mijn collega's

Team